“Karabakh is Azerbaijan!” milli platforması beynəlxalq müstəvidə fəaliyyətə başlayır
“Azerbaycan Diaspor Könüllüleri”nin teşebbüsü ile formalaşmış “Karabakh is Azerbaijan!” milli platformasının beynelxalq qanadı yaradılıb ve xarici ölkelerin gencleri arasında “Qarabağ Azerbaycandır!” şüarının tebliğ olunması ile bağlı kampaniyaya start verilib.
Diasporla İş üzre Dövlet Komitesinden “Report”a verilen melumata göre, bu meqsedle “Xarici ölke gencleri de “Qarabağ Azerbaycandır!” deyir” mövzusunda süjet hazırlanıb.
“Karabakh is Azerbaijan” “YouTube” kanalında yayımlanan videoçarxda Türkiye, Çad, Hindistan, Qazaxıstan, Makedoniya, Niderland, Banqladeş, Özbekistan ve Pakistanı temsil eden gencler öz doğma dillerinde “Qarabağ Azerbaycandır!” şüarını seslendiribler. Onlar hem de Ermeenistanın Azerbaycana qarşı işğalçı ve tecavüzkar siyasetini, terrorçu ve zorakılıq emellerini pisleyibler. Azerbaycanı desteklediklerini, ölkemiz üçün edalet teleb etdiklerini, Ermenistanın işğalçı ve tecavüzkar siyasetine dinc yolla son qoyulmasının zeruriliyini vurğulayıblar. Layihenin diger ölke gencleri ile de davam etdirilmesi nezerde tutulur.
Qeyd edek ki, Azerbaycan Respublikası İqtisadi İslahatların Tehlili ve Kommunikasiya Merkezinin İslahat Könüllüleri Teşkilatının teşebbüsü ile “Diaspor fealiyyetinin Azerbaycanın dövlet siyasetine desteyi” mövzusunda keçirilen videogörüşde de “Karabakh is Azerbaijan!” platformasında birleşen genclerin, diaspor könüllülerinin, azerbaycanlı diaspor genclerinin gördükleri iş müsbet qiymetlendirilib.
Xatırladaq ki, Diasporla İş üzre Dövlet Komitesi Azerbaycan Respublikasının Prezidenti İlham Eliyevin 2019-cu il 1 fevral tarixli Azerbaycan Gencler Gününe həsr olunmuş respublika toplantısında söylediyi “Menim de tövsiyem ondan ibaretdir ki, gencleri dövlet teşkilatları öne çeksinler. Bütün dövlet teşkilatlarına tövsiye etmişem ki, könüllüleri celb etsinler” fikirlere esaslanaraq “Azerbaycan Diaspor Könüllüleri” adlı proqrama start verib. Bu müddeet erzinde diaspor könüllüleri:
– Diaspor Könüllülerinin Cocuq Mercanlı kendine seferi teşkil edilib. 18 oktyabr Azerbaycanın Dövlet Müsteqilliyi Günü münasibetile reallaşan seferde meqsed “Azerbaycan Diaspor Könüllüleri” proqramının iştirakçılarını Aprel Qehremanlarının şah eseri olan “Böyük qayıdışın başlanğıc nöqtesi” Cocuq Mercanlı kendi il tanış etmek olub;
– 9 noyabr Bayraq gününde Könüllüler müxtelif aksiyalar teşkil edib. Xaricde yaşayan gencler bağlı müeyyen videoçarx hazırlayıb ve sosial şebekelerde yayıb. Azerbaycan Diaspor Könüllüleri Bakı şeherinin Fevvareler meydanında 9 noyabr 2019-cu il tarixinde saat 16:00-da xarici vetendaşlara ve uşaqlara Dövlet Komitesi adından Azerbaycan Respublikasının Dövlet Bayrağını hediyye edib, üçrengli bayrağımız ve Dövlet Bayrağı Günü haqqında melumatlar verib;
– XX esrin beşeri çinaytler siyahısına düşmüş Xocalı soyqırımı ile bağlı Heyder Eliyev Fondunun vitse-prezidenti Leyla Eliyevanın teşebbüsü ile heyata keçirilen “Xocalıya edalet!” kampaniyası çerçivesinde ABŞ, Almaniya, Fransa, İtaliya, İsveç, Norveç, Macarıstan, Türkiye, Rusiya da daxil olmaqla, 50-dən çox ölkenin 10 minden artıq deputatının elektron ünvanına Xocalı soyqırımının beynelxalq miqyasda tanınmasını ve bu facieye edaletli siyasi-hüquqi qiymet verilmesini teleb eden kütlevi müracietler gönderilib. Müracietlere “Xocalıya edalet!” kampaniyasına dair petisiyanın metni de elave olunub. Xocalı soyqırımı zamanı qetle yetirilmiş uşaqlar haqqında videoçarx hazırlanıb.
– Diaspor könüllüleri, ölkemizde ve xaricde yaşayan vetenperver genlerle birlikde facebook ve twitter´de Dağlıq Qarabağ heqiqetleri, ermenilerin Qarabağda ve etraf erazierde töretdikleri vehşilikler, hazırda cebhede baş veren texribatlar haqqında, #KarabakhisAzerbaijan, #Karabakh, #StopArmenianAgression heşteqlerinden istifade etmekle, 1 000-lerle foto, video ve diger melumatlar paylaşıblar. Ümumilikde 100 mine yaxın paylaşım edilib. Genclerimizin birlik, hemreylik nümayiş etdirmeleri neticesinde 14–15 iyul tarixlerinde “Twitter.com” sosial şebekesinde qeyd edilen heşteqler dünya trendine düşüb;
– Azerbaycan Diaspor Könüllülerinin teşebbüsü ile “Qarabağ Azerbaycandır!” (“Karabakh İs Azerbaijan!”) adlı “YouTube” kanalı yaradılıb ve videoteqdimatı keçirilib;
– Diaspor Könüllülerinin, elece de ölkemizde ve xaricde yaşayan vetenperver genclerimizin iştirakı ile ABŞ konqresmenlerinin, xüsusile ermeniperest konqresmenlerin şexsi sosial şebeke ünvanlarına, emaillerine rus, fransız ve ingilis dillerinde 1 000-lerle mektublar ünvanlayaraq Azerbaycanla bağlı heqiqetleri teqdim edib ve Konqresmenleri beynelxalq hüquq ve normalar mövqeyinden çıxış etmeye sesleyibler.
Qeyd edek ki, “Karabakh is Azerbaijan!” Milli Platforması Azerbaycan Diaspor Könüllüleri terefinden yaradılıb ve hal-hazırda platformanın fealiyyetinin tekmilleşdirilmesi istiqametinde o cümleden, heç ölke, hem de dünyada yaşayan azerbaycanlı genclerin platformaya celb edilmesi üzerinde ardıcıl işler aparılır.
Menbe: report.az
Jale Hüseynova